Designweb - de grootste design zoekmachine

De nieuwe Tom Dixon spring summer 2024 (SS24) collectie

nieuws
25-04 2024, 16:00
designweb redactie

Een nieuw seizoen betekent voor Tom Dixon weer nieuwe toevoegingen aan de collectie. De nieuwe SS24 collectie is feller, zachter, kleiner, lichter en sneller! Met toevoegingen zoals draadloze tafellampen, lampen met een opaal afwerking voor extra veel sfeer én verlichting voor buiten. Tom Dixon heeft - zoals we gewend zijn - ook met deze collectie weer een aantal luxe, buitengewone producten uitgebracht. Bekijk ze hieronder.

De nieuwe tom dixon melt ss24 2024 collectie
Tom Dixon met de Melt Chandelier large in de nieuwe Opaal uitvoering en de fluor Bell lampen

De nieuwe SS24 collectie van Tom Dixon

De nieuwe collectie SS24 van Tom Dixon bestaat dit voorjaar uit veel kleur, licht, draagbaarheid en compactheid. Zo zien we bijvoorbeeld nieuwe kleuren in de BELL familie, nieuwe verlichting met opaal afwerking voor extra veel sfeer en een nieuwe mini kroonluchter. Alle nieuwe ontwerpen zijn ontworpen met de context van de moderne stad in gedachte, en de toewijding van Dixon aan het ontwerpen van buitengewone items gemaakt van eerlijke materialen is ook in de SS2024 weer duidelijk te herkennen.

Nieuwe toevoegingen aan de MELT collectie

De Tom Dixon MELT collectie is door de organische vormen direct te herkennen als ontwerp van Tom Dixon, en vanaf nu ook verkrijgbaar in helder, doorschijnend opaal polycarbonaat. Hierdoor wordt de helderheid en de sfeer van de verlichting versterkt. MELT Opal, een ontzettend decoratieve lamp, is vanaf nu verkrijgbaar als hanglamp, kroonluchter, wandlamp en vloer- en tafellamp. Daarnaast zijn de MELT Cone Fat Table en MELT Cone Fat Floor nu niet langer alleen met een zwarte voet beschikbaar, maar ook met een zilveren voet.

De nieuwe Melt collectie in de kleur opaal
De nieuwe melt collectie is er nu in opal
de tom dixon ss24

De Mini Chandelier van Tom Dixon

Een van de realisaties van het merk is dit jaar geweest dat de eisen van het moderne leven continu veranderen. Dit uit zich bijvoorbeeld ook in het feit dat niet iedereen de mogelijkheid heeft een grote kroonluchter op te hangen in huis. Daarom is Tom Dixon in de SS24 collectie uitgekomen met de Mini Chandelier. Dit is een kleine kroonluchter die eigentijds en compact is en geschikt is voor het moderne stadsleven. Zo kan toch iedereen een kroonluchter in huis hebben!

ss24 nieuwe collectie van tom dixon
De nieuwe Melt Mini Chandelier

De BELL collectie: nieuwe kleuren

In de meer flexibele wereld waarin we nu leven, blijft Tom Dixon zijn avonturen op het gebied van draagbare verlichting voortzetten met de toevoeging van nieuwe kleuren. Door de kleuropties uit te breiden met meer verfijnde, neutrale kleuren sluiten wit, grijs en taupe zich aan bij de bestverkochte BELL verlichtingsfamilie van Dixon. Daarnaast wilde Dixon juist iets toevoegen aan de collectie waarmee je gemakkelijk een sprankje kleur aan je interieur kan toevoegen. Dit doet hij in de SS24 collectie met de nieuwe fluor afwerking die eveneens is toegevoegd aan de BELL collectie tafellampen. Alle nieuwe kleuren zijn ook beschikbaar voor de BELL Portable en de batterij hiervan gaat maar liefst 9 uur mee.

spring summer collectie 2024 tom dixon
tom dixon heeft weer een grote nieuwe update aangekondigd

De PRESS collectie: duurzaam en tijdloos

In overeenstemming met de toewijding van Tom Dixon aan duurzaamheid en het maken van tijdloze ontwerpen, is de PRESS verlichtingscollectie met de nieuwe SS24 lancering voorzien van duurzaam, dik, geribbeld en massief glas. Daarnaast is er een nieuwe mini-hanglamp aan de collectie toegevoegd: de PRESS Mini Pendant. Deze lamp is ontworpen om ook geclusterd te kunnen worden met meerdere exemplaren. Tot slot zijn twee nieuwe wandlampen en een tafellamp toegevoegd aan de PRESS collectie van Tom Dixon: De PRESS Mini Surface, de PRESS Large Surface en de PRESS Table Light. Alle nieuwe PRESS Lampen zijn daarnaast voorzien van een warmere LED, namelijk 2700K in plaats van 3000K voor nog meer sfeer.

STONE Portable: van goud naar zilver

Om ook ten aanzien van de STONE collectie mee te bewegen met de tijd, heeft Tom Dixon de STONE Portable lamp met de nieuwe SS24 collectie ook uitgebracht met een zilveren kap naast de al bestaande gouden optie. Hiermee is een iets neutralere versie op de markt gebracht, waarbij zilverkleur natuurlijk ook dé kleur van het moment is. De lamp is gemakkelijk aan en uit te zetten door het kapje aan te raken.

tom dixon press wandlamp
press van tom dixon
Tom Dixon Press lampen
de nieuwe collectie van tom dixon
Stone Portable zilver

Wanneer is de SS24 collectie van Tom Dixon beschikbaar?

De nieuwe SS24 collectie van Tom Dixon is wat ons betreft weer een enorm succes. De collectie werd vorige week gelanceerd op de Salone del Mobile in Manzoni en tijdens 3 Days of Design in Kopenhagen in juni zijn ze ook van de partij. Uiteraard kan je de nieuwe toevoegingen aan de collectie gemakkelijk shoppen via designfinder. Ze druppelen binnen en we hebben er al een aantal toegevoegd! Wij zijn enthousiast, jij?!

Shop Tom Dixon

Tom Dixon: een luxueus Brits designmerk

Tom Dixon is een Brits merk met focus op luxe design en opgericht in 2002. Inmiddels wordt het merk vertegenwoordigd in 90 landen over de hele wereld. Tom Dixon specialiseert zich in meubels, verlichting en accessoires en heeft locaties in Londen, Milaan, New York, Tokyo en China. Het merk is vanuit zijn Britse roots een echte pionier als het gaat om materiaalgebruik en nieuwe technieken die toegepast worden. De oprichter en Creative Director van het merk is uiteraard Tom Dixon, die omschreven kan worden als een echte rusteloze innovator die halverwege de jaren ’80 als buitenbeentje zonder enige training steeds bekender werd in de designwereld.
Hij ontwierp onder andere samen met de Italiaanse gigant Cappellini de bekende ’S’ Chair. In 2001 werd hij zelfs bedankt door de Koningin van Groot-Brittannië voor zijn bijdrage aan het Britse design en in 2014 werd hij ‘Designer van het jaar’ tijdens Maison & Objet in Parijs. In 2019 kreeg Tom een zilveren medaille voor zijn tuinontwerp bij de RHS Chelsea Flower Show en later dat jaar ontving hij ook nog eens de prestigieuze Londen Design Medal tijdens de British Land Celebration of Design Awards. Als dat geen succesverhaal is?!

Terug naar het overzicht

  • Hay
  • &Tradition
  • Artemide
  • Kartell
  • Foscarini
  • Vitra
  • Tom Dixon
  • Fritz Hansen
  • Moooi
  • Artifort
  • Knoll
  • String
  • Ligne Roset
  • Driade
  • Louis Poulsen
  • USM
  • Muuto
  • FLOS

Designweb

Deze optie komt binnenkort!

  • Voeg designitems toe aan je wishlist om later te kopen.
  • Krijg meldingen bij prijsdalingen van items op je wishlist.