Designweb - de grootste design zoekmachine

Studio Roderick Vos viert 25 jaar design

nieuws
17-05 2024, 13:55
designweb redactie

Onlangs bij de Milan Design Week van 2024 introduceerde Studio Roderick Vos drie nieuwe ontwerpen. Nu hebben we weer mooi nieuws. Studio Roderick Vos viert namelijk hun 25-jarig jubileum, dat is 25 jaar design! Op hun nieuwe website kun je terug gaan in de tijd om hun creatieve proces te bekijken.

Studio Roderick Vos is 25 jaar

zo begon het in 1999 met studio Roderick vos 25 jaar
How It Started... 
25 jaar later.. is dit studio Roderick Vos
How It's Going!

Studio Roderick Vos bestaat 25 jaar

Al bijna 25 jaar heeft Studio Roderick Vos geprobeerd zowel de Nederlandse als de internationale designwereld te inspireren met hun ideeën over productontwerp, met een focus op verlichting, meubels, textiel en accessoires. In elk van hun ontwerpen streven ze naar de goede harmonie tussen artistiek vakmanschap en praktische bruikbaarheid. De liefde voor productontwerp zit altijd diep verankerd in Studio Roderick Vos, en één ding blijft zeker: de toekomst van deze studio biedt nog steeds grenzeloze mogelijkheden die ze graag blijven ontdekken. Reis hieronder door de 25 jaar heen in de video van Studio Roderick Vos. 


Een unieke Samenwerking: Studio Roderick Vos en PODE

De samenwerking van Studio Roderick Vos met het Nederlandse meubelmerk PODE, onderdeel van de Leolux Meubelgroep, brengt creativiteit en vakmanschap samen. Hun gezamenlijke inspanningen resulteren in een elegante en praktische meubelcollectie die zowel de unieke ontwerpen van Studio Roderick Vos als het streven naar kwaliteit van Pode weerspiegelt. Deze meubelstukken vieren het Dutch Design en passen perfect in moderne woonruimtes, waardoor ze comfort en stijl toevoegen.

Roderick & Claire over Pode

Voor Studio Roderick Vos is de gelegenheid om zich volledig toe te wijden aan PODE een droom die werkelijkheid wordt. “We presenteren een collectie zitmeubelen die ontworpen zijn voor langdurig comfort, samen met prachtige accessoires om moderne interieurs te verfraaien. We zijn nauw betrokken bij elk aspect van het merk, van het selecteren van ontwerpers tot het leiden van fotoshoots en het vormgeven van de algehele visuele identiteit. PODE kennen betekent in zekere zin onszelf leren kennen.”

Pode en studio Roderick Vos
Pode en Studio Roderick Vos een goede samenwerking
Fotografie Pode: Benning&Gladkova
de nederlandse designers bestaan 25 jaar met hun studio

Van productontwerp tot art direction

Een 360* visie van de studio, van productontwerp tot art direction! Een naadloze samenwerking tussen realiteit en virtuele realiteit, mogelijk gemaakt door AI. Voor het opkomende designlabel HC28 Cosmo heeft de studio een fauteuil ontworpen en een concept bedacht voor de presentatie ervan. De Twisty stoel belichaamt een futuristisch minimalisme, een strakke fauteuil met vloeiende lijnen, gevormd uit schuim en bekleed met stretchstof. Twisty won de Elle Deco International Design Award in de categorie beste meubels (EDIDA CHINA 2023/24).

Dit is de Twisty van Roderick Vos gemaakt door AI

Design Twisty (armchair): Studio Roderick Vos for HC28 Cosmo

'Home of the Future' verkent de wereld van HC28 Cosmo en visualiseert een huis in de ruimte dat het moderne leven opnieuw definieert. De kern van dit geanimeerde verhaal is de Twisty; een experimentele fauteuil voortgekomen uit de samenwerking tussen menselijke creativiteit en AI-tools tijdens de vroege ontwerpfasen. Deze innovatieve samenwerking tussen mens en machine wordt tot leven gebracht in de animatie, die een visuele odyssee van de transformatie van de stoel toont: een symbolische weergave van diverse schetsen gegenereerd door AI gedurende het ontwerpproces. Aanschouw de evolutie van de stoel terwijl deze verandert en transformeert, en uiteindelijk zijn uiteindelijke, geperfectioneerde vorm bereikt: de Twisty. Deze animaties werden geprojecteerd tijdens de lancering van de Twisty op de stand van HC28 Cosmo (ontworpen door Studio Roderick Vos) op de meubelbeurs CIFF Shanghai 2023.

Twisty in detail
Fotografie Twisty: Marthe Bodil Vos
25 jaar product ontwerp van de dutch designers Vos

Select Studio Editions door Studio Roderick Vos

Af en toe komen we met ideeën die iets te gewaagd zijn voor onze opdrachtgevers, maar toch besluiten we ze te realiseren! Zo zijn enkele jaren geleden onze 'Studio Editions' ontstaan. We krijgen ook wel eens verzoeken van particuliere klanten voor unieke, bijzondere ontwerpen, waaruit weer andere ontwerpprojecten ontstaan. Eigenlijk is 'Studio Editions' een verzameling van leuke ideeën, die rechtstreeks vanuit onze studio naar de eindgebruiker gaan. Niet te koop in winkels, maar alleen verkrijgbaar via ons Nederlandse ontwerpbureau.

Studio Editions van studio Roderick Vos

hier worden de producten ontworpen
De studio van Studio Roderick Vos

Het innovatieve duo Claire & Vos: internationale designiconen

Dit innovatieve duo werkt voornamelijk aan verlichting, textiel, accessoires en meubels voor internationale designlabels zoals Alessi, Cor Unum, Driade, Linteloo, Fatboy, ITEM Amsterdam, Molinari, Moooi, Pode, Polspotten en Koninklijke Tichelaar Makkum. In 2016 zijn ze beiden benoemd tot art directors voor het Nederlandse meubelmerk Pode. Claire & Vos bewaken de identiteit van het merk, die verder reikt dan alleen het samenstellen van de collectie. Ze selecteren vormen die hun aantrekkingskracht en allure behouden, ook in de toekomst.

Bekijk design van Roderick Vos

Ook in designfinder vind je design van Roderick Vos en Claire Vos. Bekijk ze via de onderstaande button, welke zet jij op je wishlist?

Naar designfinder

Terug naar het overzicht

  • Muuto
  • Louis Poulsen
  • Ligne Roset
  • Tom Dixon
  • String
  • Hay
  • Knoll
  • FLOS
  • Artifort
  • Fritz Hansen
  • Vitra
  • Moooi
  • Artemide
  • Driade
  • Kartell
  • USM
  • &Tradition
  • Foscarini

Designweb

Deze optie komt binnenkort!

  • Voeg designitems toe aan je wishlist om later te kopen.
  • Krijg meldingen bij prijsdalingen van items op je wishlist.